Tiramisu z serkami homogenizowanymi

Published November 14, 2011 by kuchniapolska2

Składniki

4 serki homogenizowane 1/2 litra śmietany 30% 2 duże opakowania biszkoptów okrągłych 1 gorzka czekolada 1 galaretka cytrynowa 11/2 szklanki mocnej kawy rozpuszczalnej(do nasączania biszkoptów) 1 cukier waniliowy kakao do posypania

Przygotowanie

Śmietanę ubić z cukrem waniliowym,nie przerywajac dodawać po łyżce serka homogenizowanego.Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wrzatku i gdy zacznie tężeć wlać do bitej śmietany z serkami.Biszkopty maczać w kawie i ułożyć na dużej blaszce,wyłożyć połowę bitej śmietany posypać kakao,znów biszkopty maczane w kawie i resztę śmietany.Wierzch można udekorować startą czekoladą.Wstawić do lodowki

About these ads

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: